Mi a különbség vibrátor és dildó között?

Az egyik leggyakoribb kérdések között szokott szerepelni az önkielégítésre használt játékszerek körében, hogy mi a különbség vibrátor és dildó között? Alapvetően teljesen jogos a kérdés, hiszen legtöbb esetben ránézésre nagyon hasonlít ez a két örömöt okozó eszköz, azonban van egy igazán lényeges eltérés, amelyet jobb, minél előbb tisztázni a félreértések elkerülése végett. 

Először kezdjük a könnyebbik részével, a hasonlóságaikkal:

Dildó és vibrátor hasonlóságok

Talán a legegyértelműbb közös tulajdonságuk az az, hogy mindkét eszközt általában maszturbációra használjuk. Habár párok is nyugodt szívvel kipróbálhatják a hálószobában, elsődleges feladatuk a Te szexuális igényeid és vágyaid kielégítése. Ráadásul, hiszed vagy sem, de a vibrátor, csakúgy, mint a dildó történelme több száz vagy akár több ezer évre mutat vissza. 

 

De nem csigázom tovább a kedélyeket unalmas történelmi tények és evidens információk felsorolásával. A vibrátor és a dildó közötti elsődleges különbség szimplán az, hogy a vibrátor kapott egy rezgő funkciót, a dildó pedig nem. Kivéve, ha a dildó hosszabbítóval van ellátva – például egy behelyezhető golyóvibrátorral. Valójában a dildó egy általában hímvessző alakú anyagdarab, amely főként behelyezésre alkalmas és teljes mértékben hangtalan. A vibrátor pedig egy motorral ellátott készülék, amelynek szintén a behatolás az elsődleges rendeltetése, azonban a fejlettebb darabokat már csiklóizgatóval is megtoldották. 

 

Habár mindkét eszköz történelme több száz évet ölel fel, a dildók sokkal régebb óta szolgálják ki az emberek szexuális igényeit. Ez az adat bennünket is nagyon megdöbbentett, de valójában az emberiség már 28.000 évvel ezelőtt nekilátott – a pénisz alakú dildók egyszerű anyagokból (főleg kőből) való kifaragásának. Ezzel szemben a vibrátorok csak a 19. században láttak napvilágot, Dr. J. Mortimer Granvillenek köszönhetően, aki orvostechnikai eszköznek szánta ezeket a kis rezgő készülékeket. 

Mi is az a dildó? 

A dildók általában nem vibrálnak, leggyakrabban hüvelyi, anális vagy orális behatolásra használják őket. Többségük fallikus alakú, de rengeteg kivétel tudnánk felsorolni. Valójában a legújabb trendek előálltak egyedibbnél egyedibb formákkal: a sárkánydildóktól kezdve, a lódildókon keresztül a fagylaltdildókig, mindent megtalálsz a piacon, ami szem szájnak ingere. 😉

A legelterjedtebb dildók általában próbálják visszaadni az igazi hímvessző alakját, tapintását és nem utolsó sorban a hüvelybe való behatolás érzetét. Ilyen például a Skinlike Cock dildó, amely fantasztikusan szimulálja az igazi hímvessző tapintását.

 

Kiegészítve a herékkel, ami hozzáad a realisztikus érzésvilághoz. Kísérletezz kedvedre, hogy megtaláld a számodra megfelelő méretet, és akár feszegetheted a határaidat is a fűtött hangulat növelése érdekében. Akár a mélytorkozást is begyakorolhatod egy-egy dildó segítségével. Mi több, van olyan dildó, amelyet tapadó koronggal terveztek meg, ez azért is lehet számodra izgalmas, mert ha elfárad a kezed, akkor csak letapasztod egy síkfelületre és megélheted a lovaglás adta örömöket. 

 

A dildók többféle anyagból is készülhetnek, a leggyakoribb a PVC, de léteznek üvegből vagy fából készült dildók is. Az üveg dildók nagy előnye, hogy nagyon érzékenyek a hőmérsékletváltozásokra, ezzel még több élvezetet okozva önkielégítéskor. Furcsállhatod ezt a tanácsot, de ha berakod az üvegből készült dildót a hűtőszekrénybe, vársz egy kicsit, majd kiveszed garantáltan mennyei pillanatokat tudsz okozni magadnak. 

Különbség vibrátor és dildó között:

Mitől vibrátor a vibrátor?

Egy másik fontos kérdés, amely talán nyilvánvalónak tűnhet elsőre, de mégis fontos megemlíteni, az az, hogy mi is az a vibrátor? 

A vibrátorok értelemszerűen rezgéssel próbálnak gyönyört okozni. Először az 1880-as évek végén bukkantak fel, és orvosi eszközként használták. Valójában a rezgéstechnikát a fejfájástól kezdve a fogyásig, mindenre kiterjedő gyógyírnak tekintették. Ezek az állítások később hamisnak bizonyultak – ám a 20. század fordulóján a vibrátorok egyre elterjedtebbé váltak, és nagy mértékben megnövekedett használóinak a száma.

 

A popkultúrában az egyik leghíresebb vibrátor a Sex and The City epizódjában felbukkanó nyuszis vibrátor. A Mr. Rabbit egy selymes, matt felületű, hajlékony szárral és csiklóizgatóval ellátott készülék, amely tökéletesen illeszkedik az intim területeidhez, miközben egyidejűleg kényezteti a csiklódat és a G-pontodat. Ezek talán a legpraktikusabb vibrátorok, mert két legyet ütsz egy csapásra és dupla élvezeteket élhetsz meg általa. A személyes kedvencünk a Satisfyer G-spot Rabbit.

Dildó vagy vibrátor? Vajon melyiket próbáljam ki? 

Személyiségtől függ. Én elsősorban azt ajánlom, hogy próbáld ki mindkettőt, de alapvetően azt kell átgondolnod, hogy mire vágysz leginkább. Szeretnél egy realisztikusabb játékszert, amelynek hatása szinte megegyezik a pénisz behatolás nyújtotta örömökkel, vagy inkább egy többfunkciós, akár egy nonfiguratív kialakítású (nyuszi, víziló alakú) eszközre vágysz, amely nem feltétlenül a péniszt próbálja utánozni, hanem más módon próbálja stimulálni érzékeny pontjaidat.

 

Vannak nők, akiknek kifejezetten fontos, hogy azt az élményt tudja átélni egyedül, amelyet egy férfi tudna adni, de van, aki egy picit többre vágyik és szüksége van plusz rezgésfokozatokra, intenzitásokra. A választás nem egyszerű, de a megoldás megtalálásának útja az egyik legjobb impressziót fogja nyújtani, amit valaha tapasztaltál. 

 

Remélem tudtam pár hasznos információval szolgálni Neked, és kikristályosodott, hogy mi a különbség a vibrátor és a dildó között. Bízom benne, hogy ez a cikk valamivel megkönnyíti majd a választást. Alapvetően sosem lehet elég tájékozott az ember a szexuális játékok terén, így mindig érdemes utána olvasni, hogy még véletlenül se fussunk bele számunkra haszontalan termékekbe. 


Kapcsolódó bejegyzések