Menstruációs görcs csökkentése maszturbálással – Hogyan hat az önkielégítés a mensi fájdalmakra?

menstruációs görcs

2020 májusán a Womanizer, az egyik legnépszerűbb csiklóizgatókat gyártó cég összeállt egy intim kelyheket gyártó vállalattal, és megalkotott egy tanulmányt, miszerint a maszturbálás jótékony hatással bírhat a menstruációs görcs és egyéb kellemetlen tünetek ellen. Így jött létre a menstrubáció (menstruáció + maszturbáció) jelensége. 

 

A vizsgálatot Dr. Jones klinikai pszichológussal, szexterapeutával és vezető kutatóval együttműködve végezték, akik felülvizsgálták és jóváhagyták az eredményeket.

Honnan jön a menstruációs görcs egyáltalán?

 

A menstruációval kapcsolatos leggyakoribb fájdalom a menstruációs görcs. Menstruáció alatt a méh falának izomzata összehúzódik. Ezt az ún. prosztaglandinok irányítják, amelyeknek száma növelheti a menstruációs fájdalmakat. Egyéb gyakori menstruációs tünetek közé tartozik a fejfájás, hátfájás, hasmenés, hányinger, puffadás és mellduzzanat. Bebizonyosodott, hogy a pszichológiai tényezők, mint például a stressz vagy a szorongás is hatással lehet ezeknek a tüneteknek az intenzitására.

 

Miért segít az önkielégítés a menstruációs görcs ellen?

 

A menstruáció alatti önkielégítésnek számos előnye van. Az orgazmus után számos hormon szabadul fel, köztük a dopamin, amely csökkenti a stresszt és boldogságot eredményez. Emellett serkenti az anyagcserét és a vérkeringést. Végül az orgazmus során az izmok összehúzódnak és ellazulnak, ami enyhítheti a fájdalmas görcsöket.

 

Dr. Jones, a tanulmány vezetője szerint: „Figyelemre méltó, hogy a résztvevők milyen gyorsan érezték a tüneteik javulását. Alig egy hónapos tudatos önkielégítés után az értékek már jelentősen visszaestek a fájdalom terén. Emellett beigazolódott az a feltételezésem, hogy a maszturbációnak hosszú távon is pozitív hatása van a közérzetre. Még azután is, hogy a résztvevők visszatértek a szokásos fájdalomcsillapítási módszereikhez, az intenzitás és a frekvencia értékek alacsonyabbak maradtak, mint az elején. Valószínűleg mindkét paraméter tovább javult volna egy még hosszabb tesztfázissal. “

 

1. előny: Fájdalomcsökkentő

Amikor elérjük az orgazmust, a szervezet endorfinokat szabadít fel. Ezek olyan hormonok, amelyek enyhíthetik a fájdalmat, ami hasznos lehet azoknak, akik a menstruációs görcs fájdalmától szenvednek.

2. Hangulatjavító

Gyakran érzed magad levertnek, szomorúnak a mensid közben? Vagy csak nem bírsz megküzdeni az iszonyatos hangulatingadozásokkal? Az önkielégítés és az orgazmus segíthet, hogy egy kis vidámságot csalj a menstruációs mindennapokba.  Az orgazmus során a szervezetből hormonok szabadulnak fel, mint például a szerotonin –, amely befolyásolja az ember hangulatát. A maszturbálás sok ember számára is élvezetes élmény és egyesek szerint az önbecsülést, magabiztosságot is nagymértékben javítja.

Mire van szükségünk a menstruáció alatti maszturbálásra?

 

Csiklóizgató

Rengeteg csiklóizgató közül válogathatsz, különböző léghullámos darabok segítik majd a jólétedet a menstruáció alatt is. Ha nem vagy rest egy vagyont kiadni a saját boldogságodra, és egy hiperszuper készülékre vágysz, akkor mindenképpen a Womanizert ajánlom.

 

Azonban, ha egy kevésbé drágább darab érdekel, akkor a Satisfyer Pro 3 Vibration jóval megfizethetőbb áron lehet a tiéd. Ennek a csiklóizgatónak még az az előnye pluszban, hogy fekete, így ha esetlegesen ráfolyna egy kis vér, akkor nem látszik meg tisztítás után. Míg a fehér szilikont könnyen elszínezheti a menstruációs vér, és akár állandó foltot is hagyhat. 

 

A Pro 3 Vibration 11 féle léghullámos funkcióval bír, amely kivárja a megfelelő pillanatot, majd felpörög, kényeztetve a megfelelő pontokat, és felejthetetlen élményekkel kerít hatalmába. Ez a kütyü nem csak a léghullámos tulajdonságával fog levenni a lábadról, hanem a beépített rezgést biztosító motorok is. Így a mennyei orális kielégítés élménye párosul egy vibrátor rezgésével. Persze ha ez a funkció nem annyira jön be, akkor úgy is tudod használni a csiklóizgatót, hogy csak szívogasson.

Szextampon

A szextampon hasonló funkciót tölt be, mint a kehely, hiszen összegyűjti a menstruációs vért, anélkül, hogy külsőleg látható legyen bármilyen jele annak, hogy tampont viselünk. A szextampon nem rendelkezik kihúzó zsinórral, így a már vérrel megtelt kis párnácskáért be kell nyúlnunk a hüvelybe. Ez kevésbé kellemes akció, így ezt a fajta tampont mindennapi használatra nem ajánlom. Viszont egy-egy önkielégítés vagy szex alkalmával tökéletes választás lehet. 

Felhelyezés: 

  1. Vedd ki a tampont a csomagolásból!
  2. A könnyű felhelyezés érdekében javasoljuk, hogy a száraz tampon némi síkosítószerrel vagy tiszta vízzel nedvesítsd be! 
  3. A tampon a legkönnyebben guggoló helyzetben, vagy a WC-n ülve helyezhető fel. 
  4. Helyezd a mutatóujjadat a tampon egyik lapos oldalára, majd szorítsd össze.

 

Intimkehely

Szex tampon: a komfortos együttlétek kelléke a piros betűs napokon

 

A menstruációs kehely segítségével könnyedén bent tarthatod a vért, miközben kényezteted magad, így ha a csiklódat izgatod nem kell félned, hogy órákig kell majd takarítanod magad után vagy háromszor beáztatni a törölközőket, bugyit, nadrágot. 

 

Az intim kelyhek különböző méretben kaphatók, akár terhesség után is használhatod ezeket a kezes kis eszközöket, hiszen a nagyobb méretek rengeteg mennyiségű vért be tudnak fogadni. Egyeseknek nem is kell kiönteni, így nem kell egész nap azon aggódnod, hogy mikor ázol át. 

 

Vibrátor zuhany alatt 

Egy vibrátor használata a zuhany alatt kielégítheti a behatolásra való vágyadat is. Amennyiben a menstruáció alatt nem csak a csiklóizagtásra vágysz, hanem a behatolás érzése is hiányzik, akkor a Satisfyer Petting Hippo víziló alakú vibrátor szuper kis társad lehet ebben. Mivel a vibrátor vízálló, ezért természetesen zuhanyzás közben sem fog baja esni, végtére is egy vízilóról beszélünk. Borítása puha szilikon, amit könnyen le is tisztíthatsz az önszeretet kör után, így nem fogja be majd a vér a pink szilikont. 6 intenzitást és 6 mennyei rezgés típust kínál. A rezgések tökéletesen eloszlanak a teljes készüléken, intenzíven stimulálva mind a G-pontot, mind a szeméremajkakat.

 

Minden nőnek ajánlom ezeket a tippeket, hiszen a menstruációs görcs egy hatalmas kín lehet havi pár alkalommal is. Természetesen az önkielégítés nem fogja teljes mértékben megszüntetni a fájdalmakat, de minden bizonnyal enyhíti, és boldogságot okoz, amire ebben a keserves időszakban nagy szüksége van minden nőnek. 


Kapcsolódó bejegyzések